Započnite svoje kripto trgovanje s DEMO računom
golden bitcoin coins on holographic neon backgrou utc
golden bitcoin coins on holographic neon backgrou utc

Kako rudariti Bitcoin preko mobitela u 2023

Rudarenje Bitcoina nije više jednostavan zadatak kao što je bio nekoliko godina unazad. Nema mnogo pojedinaca koji znaju kako rudariti Bitcoin, te je taj svijet rudara dosta ograničen. Osim toga, oprema za rudarenje je vrlo skupa, te ne može bilo tko krenuti u taj posao. No, postoji i mogućnost za rudarenje bitcoina preko mobitela

Bitcoin rudarenje preko mobitela

Bitcoin je moguće rudariti i Android uređajima. Korištenje mobilnog telefona za rudarenje nije kao tradicionalan način putem rudarskih farmi. No, rudarenje putem mobitela vjerojatno neće donijeti dobru zaradu i nadomjestiti vrijeme i uloženi trud, s obzirom na trenutno stanje na tržištu. 

Rudarenje kriptovaluta preko Androida

Rudari koriste sofisticiranu opremu u koju su uložili mnogo novca, te snažna računala s kojima se pametni telefoni ne mogu ni mjeriti. Da bi se ostvario profit od rudarenja, potrebno je izvoditi komplicirane matematičke operacije kako bi se provjerila valjanost blockchain transakcija.

Kako bi se te operacije uopće i izvele, potrebna je golema snaga te snažni procesori na računalima, koji troše golemu količinu energije. 

Također, novac koji se zaradi rudarstvom se dijeli proporcionalno snazi računala. Iz tog razloga je rudarenje uz pomoć mobitela sada samo teorija. 

Rudarenje kriptovaluta preko Androida

U današnje vrijeme je rudarenje kriptovaluta više industrijska djelatnost nego bilo što drugo. Postoji softver koji je kreiran za rudarstvo. Putem tog softvera rudari ulažu svoj novac u rudarske uređaje (obično se radi o ASIC-u), te tako povećavaju svoj profit. 

Porast broja rudara je otežao i dolazak do profita, te su matematičke operacije postale sve kompliciranije i teže za riješiti. To je dovelo do stvaranja takozvanih bazena (engl. ‘pools’).

Ti bazeni predstavljaju udruženje, odnosno skupinu ljudi koja udruži snage kako bi lakše došli do profita. S većom računalnom snagom se brže i lakše dolazi do rješavanja problema algoritma – i naravno, ubiru plodovi. 

Skup za rudarenje (‘pool’)

Bazeni, odnosno ‘pools’ su odličan način zarade na kriptovalutama u današnje vrijeme. Vrlo je teško samostalno ući u posao rudarenja u današnje vrijeme jer to iziskuje golema ulaganja u opremu. 

Kada skupina rudara uspješno dešifrira prijenos, svaki će član dobiti svoj udio koji ovisi o količini energije koji je dao za odrađivanje operacije. 

Kako rudariti kriptovalute uz pomoć bazena?

Postoje i mobilne aplikacije za rudarenje kriptovaluta koje su stvorene za Android, te će vas ubaciti u takav sastav, odnosno grupu. Bitcoin rudarenje preko mobitela je vrlo teško čak i uz grupu. Vrlo je mala vjerojatnost da ćete otkriti koji je bazen najbolji. 

Osim toga, prije ulaska u takav bazen je potrebno i uzeti u obzir njegovu veličinu. To je ono što će odrediti redovitost plaćanja te svotu koji možete ostvariti. Veliki bazeni se plaćaju češće, no svote su manje. 

Kako rudariti kriptovalute uz pomoć bazena

Većina PPS (Pay-per-share) bazena ima jedan fiksni iznos kojeg igraju kada se šalje dio bloka za šifriranje. No, s druge strane, udruženja koja se temelje na rezultatima plaćaju samo jedan udio dionice kada dođe do predaje.

Aplikacije za rudarenje bitcoina preko mobitela

Ako vas interesira rudarenje bitcoina preko mobitela, morate preuzeti aplikaciju za rudarenje. Osim toga, bitno je pobrinuti se da vaš telefon ima stalan izvor napajanja. Neke od popularnijih aplikacija za rudarenje su; 

MinerGate – Mobilni rudar aplikacija, pomoći koje ćete moći pored Bitcoina vaditi i razne altcoine. Neki od altcoina koje možete rudariti su Dash, Monero, MonetaVerde, QuazarCoin te DigitalNote. Unutar aplikacije je također i novčanik za korisnike kako bi mogli pohraniti novac. 

Bitcoin Miner – Trenutačno je najpopularnija aplikacija na tržištu te je dostupna za većinu uređaja. Sučelje je posve prilagođeno korisniku stoga je vrlo jednostavna za korištenje. To potvrđuju i brojne pozitivne kritike. Naziv izričito spominje Bitcoin, no može se koristiti za više različitih kriptovaluta. 

hand holding smart phone with candle graph for tra

Rudarenje preko mobitela uz MinerGate

Prvi korak je naravno, da instalirate aplikaciju. MinerGate nema prevelike zahtjeve, tako da je vrlo vjerojatno da je vaš uređaj kompatibilan s aplikacijom. Potrebno je najmanje 30 MB slobodnog prostora na uređaju. 

Imajte na umu da svatko tko ima fizički pristup vašem mobilnom uređaju može i promijeniti vaše postavke na aplikaciji te ukrasti vaše kriptovalute. Ova mogućnost se može smanjiti postavljenjem lozinke na uređaj ili na aplikaciju. 

MinerGate izrada računa

Nakon što skinete aplikaciju, potrebno je stvoriti račun. To možete napraviti tako da se registrirate prilikom ulaska na aplikaciju.

MinerGate će vas zatim zatražiti pristup kontaktima, te će biti potrebno unijeti adresu e-pošte. Nakon toga trebate stvoriti i lozinku. Preporučuje se korištenje jedinstvene lozinke kako vam nitko ne bi mogao provaliti u aplikaciju. 

MinerGate izrada računa

Kako rudariti  Bitcoin uz MinerGate?

Nakon što obavite registraciju i sve ostale korake, MinerGate će vas odvesti na početni zaslon. Bitcoin rudarenje može odmah započeti. 

Iznos koji ćete zaraditi ovisi o procesorskoj snazi vašeg Android uređaja, te troškovima električne energije u mjestu u kojem živite.

No, pošto je Bitcoin rudarenje vrlo komplicirano i zahtjevno, bolje se fokusirati na kriptovalute koje je lakše rudariti. Primjerice, Monero se može lako izvući uz pomoć jednostavnog CPU-a. 

Za bitcoin vam ipak treba specijalizirana oprema kako bi se trud isplatio. Na padajućem izborniku aplikacije se može odabrati koju kriptovalutu želite rudariti.

Pojavit će se vaš uređaj za raspršivanje (primjerice 32,48 H/s). Ovdje možete odabrati količinu CPU resursa koje želite dodijeliti uz pomoć gumba – nisko, srednje i visoko, koji se nalaze na dnu zaslona. 

Profitabilno rudarenje preko mobitela

Profitabilnost rudarenja je jednostavno izračunati ako instalirate jednu od navedenih aplikacija za rudarenje. 

Primjerice, MinerGate ima vrlo jednostavan kalkulator koji će vam pomoći da dobijete određenu ideju koliko možete zaraditi s rudarstvom putem svoj Android telefona. 

Brojke ne uzimaju u obzir i potrošnju električne energije, no kalkulator je vrlo koristan u nekoj općenitoj predodžbi o tome koliko možete zaraditi.

Profitabilno rudarenje preko mobitela

Važno je kasnije i uzeti u obzir potrošnju električne energije. Kalkulator može predvidjeti dnevnu, tjednu te mjesečnu zaradu. 

Naravno, zarada ovisi i o stanju te kriptovalute na tržištu. Svako rudarenje ima određeni rizik, jer se uvijek može dogoditi nagli pad ili porast vrijednosti kriptovalute. 

Uključenje u rudarske bazene

Teoretski, možete i sami rudariti kriptovalute, no šanse da dođete do nekog sigurnijeg profita na taj način su dosta male. Umjesto toga, većina rudara se udružuje u takozvane bazene, te tako ima moć raspršivanja snage u više rudarskih rezervoara. 

Svaki od tih bazena ima drugačiji način naplate usluga. Postoje određene naknade, te je dobro pročitati na svakoj aplikaciji o kakvim naknadama je riječ.

Da bi vidjeli cijelu statistiku za odabranu kriptovalutu, na MinerGateu se gumb nalazi s desne strane u kutu stranice aplikacije. Svaka aplikacija će imati i različito sučelje, no većinom su poprilično jednostavne. 

Cloud mining s mobitela za rudarenje kriptovaluta 

Cloud mining se izvodi i uz klasične rudarske farme s moćnih hardvera koji su specijalizirani za rudarenje kriptovaluta.

Unutar Coulda postoji nekoliko tvrtki koje iznajmljuju Hash Power u svom prostoru pa je rudarenje moguće i bez kupovine skupe opreme. Naravno, i ovo ima svoju cijenu, što je potrebno uzeti u obzir kod ovakvog načina rudarenja. 

Kroz MinerGate se može pokrenuti rudarstvo u oblaku putem podatkovnog centra. No, trenutačno su podržani samo Bitcoin i Monero. Za početak odaberite koju kriptovalutu želite rudariti, te se nakon toga kupuje ‘Cloud Mining’ i količina Hash Powera koja se želi kupiti. 

Cloud mining s mobitela za rudarenje kriptovaluta 

Oprema za rudarenje bitcoina

Oprema za rudarenje bitcoina se sastoji od kompliciranih i skupih dijelova te su potrebni veliki prostori i golema količina električne energije za rudarenje.

Postoje i posebni čipovi (ASIC) koji su u takvim slučajevima korisniji nego klasične grafičke kartice. Cijeli proces pokretanja ovog posla je vrlo zahtjevan i skup, te je za većinu i nemoguća misija. Taj problem se rješava uz prethodno spomenute bazene. Više detalja o Bitcoinu možete pronaći na Wikipedii putem ovog linka.

Isplativost rudarenja preko mobitela

Iako se često reklamira rudarenje bitcoina preko mobitela, ono je daleko od isplativog. Kako bi zaradili samo 0,00000007 Bitcoina, što je otprilike 0,00004473 dolara, potrebno je imati oko 14.285,714 pametnih telefona. Svi ti telefoni bi trebali istovremeno raditi. 

U slučaju da želite rudariti kriptovalute, bolje se držati klasične metode te uložiti u jaču računalnu snagu. Rudarenje preko mobitela nije osobito korisno čak ni ako se radi o slabim kriptovalutama. Trebalo bi mnogo pametnih telefona da ostvarite dobit od svega nekoliko dolara. 

Zaključak

Iako se rudarenje preko mobitela čini kao lagan način dodatne zarade, to ipak nije slučaj. Ako već posjedujete neku jaču računalnu opremu, možda je bolje pokušati udružiti se s ostalim rudarima na nekoj od kriptovaluta niže vrijednosti.

U slučaju da se želite ozbiljno posvetiti rudarenju i fokusirati na Bitcoin, Ether ili jednu od jačih kriptovaluta, onda morate biti spremni i uložiti veću svotu novca kako bi započeli. 

Postoji i način bez kupovine opreme, a to je da se kriptovalutama jednostavno – trguje. Kako se trguje dionicama ili nekretninama, u današnje vrijeme se isto može činiti i s kriptovalutama.

Primjerice, platforme kao što su fortrade.com, nude tu mogućnost svima koji imaju dovoljno kapitala za ući u biznis. 

Naravno, prije početka se treba dobro informirati o svemu, te vidjeti da li imate dovoljno kapitala za ovakva ulaganja.

Fortrade nudi i besplatni demo račun, gdje možete vježbati s virtualnim novcem bez rizika. To je odličan način za upoznavanje tržišta i ulazak u svijet trgovanja kriptovalutama.  

Pobjednici x

Počnite odmah trgovati