Započnite svoje kripto trgovanje s DEMO računom
currency exchange utc
currency exchange utc

Automatsko trgovanje kriptovalutama u 2023

Trgovanje kriptovalutom je po definiciji razmjena jedne kriptovalute za drugu. Trgovanje kriptovalutama je  jednostavan proces, ali u stvarnosti uključuje puno tehničkog znanja o kriptovalutama i određenim API-jima za kriptovalute. Problem s trgovanjem kriptovalutama je u tome što je potrebno uzeti u obzir mnoge čimbenike prije nego što od toga možete zaraditi novac. To proizlazi iz činjenice da su kriptovalute volatilne i da se njihove cijene mogu naglo promijeniti.

Što je automatsko trgovanje kriptovalutama?

Automatizirano trgovanje kriptovalutama moćan je alat koji omogućuje trgovcima da zarade više novca bez donošenja odluka.

Automatizirani sustavi trgovanja kriptovalutama postali su sve popularniji posljednjih godina jer omogućuju ulagačima učinkovitije trgovanje dok smanjuju njihovu izloženost riziku i troškove povezane s ručnim sustavima trgovanja. 

Što je automatsko trgovanje kriptovalutama?
Što je automatsko trgovanje kriptovalutama?

Automatizirani robot za trgovanje može se programirati za kupnju ili prodaju kriptovaluta kao odgovor na specifične tržišne uvjete, primjerice kada cijena dosegne određenu razinu ili određeni postotak rasta. Robot zatim izvršava trgovinu u vaše ime, uz malo ili nimalo potrebe za ljudskom interakcijom.

Ideja iza automatiziranog trgovanja kriptovalutama je jednostavna: umjesto da gledate grafikone i pokušavate predvidjeti u kojem smijeru idu cijene, jednostavno pustite robota da obavi sav posao za vas. To znači da ne morate svaki dan trošiti sate pokušavajući smisliti sljedeći potez – bot to radi umjesto vas!

Najbolji dio automatiziranog trgovanja kriptovalutama je to što se može obaviti bilo gdje u svijetu gdje postoji pristup internetu. Nema potrebe da prolazite kroz svu papirologiju koja je povezana s otvaranjem računa u različitim bankama ili brokerskim kućama! Možete se opustiti i pustiti svoje računalo da radi za vas.

Koje su prednosti automatskog trgovanja kriptovalutama?

Automatsko trgovanje kriptovalutama najprofitabilniji je način trgovanja kriptovalutama u 2022. To je softver koji funkcionira samostalno i trguje automatski. Robot za trgovanje kriptovalutama slijedi niz pravila prilikom trgovanja. Pravila se obično temelje na tehničkim pokazateljima i analizi tržišta kako bi se predvidjelo kretanje tržišta.

Automatizirano trgovanje kriptovalutama ima mnoge prednosti. Neke od tih pogodnosti uključuju:

 • Nema rizika od pogrešaka 
 • Nema potrebe za pračenjem i vaše trgovine ili ulaganja jer softver radi sve umjesto vas.
 • Ne morate brinuti o vremenskoj razlici u drugim dijelovima svijeta gdje ljudi možda spavaju ili su budni kada želite trgovati jer softver radi 24/7 
Koje su prednosti automatskog trgovanja kriptovalutama?
Koje su prednosti automatskog trgovanja kriptovalutama?

Automatizirani roboti za trgovanje kriptovalutama omogućuju vam da pratite svoja ulaganja bez stalnog nadzora. Možete postaviti robota da trguje umjesto vas i osigurati da ne pogriješi ili izgubi novac. Također vam pomažu izbjeći emocionalne odluke koje bi mogle dovesti do gubitaka.

Svijet trgovanja kriptovalutama je složen. Možete koristiti mnoge strategije da zaradite novac u, ali morate znati osnove prije nego što počnete.

Osim toga, automatizirani trgovci kriptovalutama mogu pružiti informacije o tržišnim uvjetima kako biste mogli donositi bolje odluke kod  ulaganja u kripto kovanice ili tokene.

Strategije trgovanja kriptovalutama

Prvo morate znati kakav ste trgovac. Postoji nekoliko vrsta trgovaca: skalpiranje, DCA (Dollar Cost Averaging), GRID (Growth Retirement Income Distribution), trgovanje maržom, nalozi za zaustavljanje gubitka i još mnogo više.

Scalping

Skalpiranje je strategija trgovanja koja uključuje brzo ulazak i izlazak iz pozicija. Cilj skalpiranja je ostvarivanje male zarade kod svake trgovine i ne preporučuje se početnicima.

Skalpiranje najbolje funkcionira kada tržište ima nisku volatilnost i puno prilika za brz ulazak i izlazak iz poslova. Skalperi traže pokretne prosjeke i druge pokazatelje koji im pomažu identificirati područja u kojima mogu brzo kupovati i prodavati za malu zaradu.

Većina uspješnih skalpera koristi automatizirani softver za trgovanje koji im pomaže da brzo provedu svoje strategije.

DCA (Dollar Cost Averaging)

Dolar cost averaging strategija je strategija koja ima za cilj smanjiti rizik kupnje u krivo vrijeme. Uključuje ulaganje jednakih iznosa novca u kriptovalutu tijekom određenog razdoblja, bez obzira na to je li cijena visoka ili ne. To znači da kada cijena padne, imat ćete više uloženog novca, što će vam pomoći da kupujete više kada cijena poraste.

Osnovna ideja koja stoji iza ove strategije je da ako uložite manji iznos u prosjeku tijekom vremena, onda kada cijena poraste, bit će manje volatilnosti za vaše povrate ulaganja u usporedbi s nekim tko ulaže sve odjednom.

GRID (Growth Retirement Income Distribution)

GRID je strategija trgovanja kriptovalutama koja se fokusira na tri vrste kovanica: rast,mirovanje i prihod. Za svaku vrstu trgovanja koristi različite strategije, ali opći je cilj stvoriti dobro uravnotežen portfelj kriptovaluta.

Ovo je dugoročan pristup ulaganju u kriptovalute, a cilj je da možete povući novac iz svoje investicije u bilo kojem trenutku, a da ne morate brinuti da će vrijediti manje nego kad ste je uložili. Imat ćete priliku ulagati u mnogo različitih projekata, ali svi će oni biti povezani usredotočenjem na dugoročni rast.

Trgovanje maržom

Margin trading ili trgovanje maržom strategija je  koja vam omogućuje korištenje poluge za trgovanje. Poluga povećava vašu kupovnu moć ili iznos novca koji možete upotrijebiti da nešto kupite posuđivanjem sredstava od svog brokera.

Prednosti  trgovanja maržom uključuju:

 • Omogućuje vam da trgujete više od onoga što imate na svom računu jer koristi posuđena sredstva od brokera.
 • Možete zaraditi više novca s manje rizika zbog poluge koja se koristi u vašim trgovinama.
 • Nema naknada povezanih s otvaranjem i održavanjem računa ako je uvijek pozitivan.

Primjer trgovanja maržom je ugovor o zajmu između dviju strana: jedna strana pristaje vratiti određeni iznos novca tijekom vremena (glavnicu) s kamatama dodanim na vrhu; drugi pristaje posuditi taj isti iznos novca uz dogovorenu kamatnu stopu dok se ne isplati u cijelosti.

Automatizirani roboti za trgovanje

Automatizirani botovi za trgovanje prisutni su od početka stvaranja  kriptovalute. Osmišljeni su za trgovanje u vaše ime 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, a zarađuju koristeći algoritme za analizu tržišta te kupnju i prodaju u za to pogodnom trenutku.

Postoji mnogo različitih vrsta robota za automatizirano trgovanje, ali svi rade na istim principima: gledaju širok raspon podatkovnih točaka i zatim donose odluke na temelju tih čimbenika.

Automatizirani roboti za trgovanje
Automatizirani roboti za trgovanje

Na primjer, pretpostavimo da pokušavate predvidjeti hoće li cijena Bitcoina porasti ili pasti u sljedećih sat vremena. U tom slučaju možete upotrijebiti povijesne podatke iz prošle godine  da bi shvatili  koliko se promijenilo nakon određenog vremena koje je prošlo od događaja. Također možete pogledati informacije poput trenutnog tržišnog raspoloženja (što svi trenutno misle o Bitcoinu) ili očekuju li se nekii događaji koji bi u budučnosti mogli utjecati na njegovu vrijednost.

Nakon što vaš bot analizira sve te stvari i donese odluku, automatski će izdati narudžbe za vas.

Kako odabrati trgovačkog bota?

Ako želite uspješno  trgovati kriptovalutama, morate znati što radite. Ne možete samo bacati novac na tržište i nadati se najboljem.

Prvi korak je odabir pouzdanog bota za trgovanje. Ali kako znati koji najbolje odgovara vašim potrebama?

Evo nekoliko savjeta:

 • Odaberite tvrtku koja postoji već neko vrijeme i ima dobru reputaciju. To će vam dati povjerenje u odabranu tvrtku.
 • Provjerite ima li  tvrtka koju ste odabrali korisničku podršku 24/7 u slučaju da nešto pođe po zlu s vašim botom,
 • Provjerite njihove  društvene mreže i provjerite objavljuju li redovito ažuriranja—to pokazuje da su aktivno uključeni u aktivnosti svojih klijenata
Kako odabrati trgovačkog bota?
Kako odabrati trgovačkog bota?

I najvažnije od svega,  provjerite da  je li legalan. Provjerite njihovu web stranicu i uvjerite se da svojim botom ne kršite zakon. 

Nakon što ste se uvjerili da je bot legalan, vrijeme je da provjerite  neke specifičnije značajke:

 • Iz koje vrste podataka crpi informacije? 
 • Podržava li više razmjena?
 • Dolazi li uz neki drugi softver ili aplikaciju?
 • koji je raspon cijena?

 Provjerite nude li besplatno probno razdoblje kako biste mogli vidjeti vrijedi li uložiti svoj novac.

Svijet kriptovaluta okruženje je koje se brzo mijenja. Od uspona stablecoina do pokretanja novih kripto mjenjačnica, uvijek postoji nešto novo što možete očekivati u svijetu kriptovaluta.

Ako tražite način da zaradite na kriptovalutama, evo nekoliko projekata na koje biste trebali obratiti pozornost:

1. Trality – Trality je alat koji vam pomaže upravljati svojim portfeljem i pratiti izvedbu svake imovine. Također ima integrirani izvor vijesti koji vam omogućuje da budete u tijeku s najnovijim događajima na tržištu kriptovaluta.

2. TradeSanta – TradeSanta je platforma koja vam omogućuje trgovanje kriptovalutom 24/7 i praćenje vašeg učinka u odnosu na druge trgovce. Također nudi biblioteku obrazovnih izvora za učenje o strategijama trgovanja, tržištima i kako donositi bolje trgovinske odluke.

3. Cryptohopper– Cryptohopper je automatizirani bot za kripto trgovanje koji radi na svim glavnim burzama i podržava mnogo različitih kovanica (Bitcoin, Ethereum, Litecoin). Možete postaviti više strategija koristeći druge timove ili novčiće i prepustiti botu da automatski obavlja svo trgovanje.

4. 3commas – 3commas je još jedan automatizirani bot za kripto trgovanje koji radi na svim većim burzama  kao i na nekim manjim, poput Poloniexa ili Bittrexa! Možete postaviti više strategija koristeći različite parove ili novčiće da bi ste zaradili novac od trgovanja. 

Platforme  za trgovanje kriptovalutama  povezuju vas  s raznim mjenjačnicama tako da možete kupovati ili prodavati valute bez brige o njihovoj dostupnosti u različitim mjenjačnicama. Oni također pružaju kotacije uživo za svaku kriptovalutu, što pomaže u osiguravanju točnosti prilikom trgovanja.

Sigurnost

Postoji mnogo vrsta trgovačkih robota na tržištu, ali nisu svi pouzdani. Neki su sofisticiraniji od drugih, a neki imaju bolje rezultate od drugih. Može biti teško procjeniti koji su doista sigurni i pouzdani.

Sigurnost

Najbolje bi bilo da tražite trgovačkog bota koji postoji dovoljno dugo da ima dokumetirani dokaz o uspješnoj praksi trgovanja kriptovalutama. Također bi trebao imati solidnu reputaciju u kripto zajednici, gdje korisnici  ostavljaju  povratne informacije o svom iskustvu s različitim botovima prije nogo se upustite u trgovanje kriptovalutama.

Pogledajte kako pohranjuju osobne podatke svojih  korisnika. Koriste li enkripciju? Saznajte je li neovisna strana izvršila reviziju tvrtke. To će vam dati do znanja da je netko drugi pogledao njihov sustav i procjenio  ih dovoljno pouzdanima za korištenje  njihove usluge ili softvera.

Minimalni polog

Minimalni depozit jedan je od najvažnijih čimbenika pri odabiru bota za trgovanje kriptovalutama. Minimalni depozit koji zahtijeva većina botova je oko 100 dolara, iako neki zahtijevaju manji iznos.

Ako počinjete s botovima za trgovanje, najbolje je odabrati jednog s niskim minimalnim pologom. Ako ste iskusni trgovac, viši minimalni depozit bi vam mogao biti bolji izbor. Imat ćete veću fleksibilnost prilikom trgovanja i moći ćete iskoristiti prednosti strategija koje zahtijevaju značajnijafinacijska  sredstva.

Načini uplate i isplate

Ako želite koristiti bot za automatsko trgovanje kriptovalutom, provjerite prihvaća li valutu kojom želite trgovati. Na primjer, ako namjeravate trgovati Bitcoinom, provjerite prihvaća li bot Bitcoin kao oblik plaćanja. Isto vrijedi i ako želite povući svoju zaradu—uvjerite se da bot prihvaća Bitcoin kao oblik povlačenja.

Bitcoin

Drugi način plaćanja je PayPal ili kreditna kartica—ako ste odabrali PayPal ili kreditnu karticu, onda je svakako koristite! Neki botovi ne prihvaćaju nikakav oblik kriptovalute, već samo PayPal ili kreditne kartice. Neki ljudi preferiraju ovaj oblik plaćanja jer je lakše od postavljanja računa na Coinbaseu ili drugim kripto burzama kako bi mogli platiti svoje botove kriptovalutama poput Bitcoina ili Ethereuma (koje ne prihvaćaju svi botovi).

Neki botovi nude različite načine plaćanja ovisno o tome koliko novca naplaćuju mjesečno/godišnje/tjedno/dan itd… Najbolje je da odaberete onaj s opcijama koje vam najbolje odgovaraju!

Transparentnost

Transparentnost u trgovanju kriptovalutama ključna je komponenta prilikom odabira bota preko kojeg želite trgovati. . Želite biti sigurni da je bot kojeg odaberete pošten i jasan u pogledu onoga što i i kako radi. Uvjerite sei da unaprijed znate hoće li vaš bot slati signale vašem računu za razmjenu ili će jednostavno upravljati i brinuti se o vašim kriptovalutama umjesto vas.

Ako se radi o potonjem, provjerite znate li koliko često će se ti signali slati kako biste znali koju će aktivnost vaš račun morati primiti. Također, ako su uz korištenje ove usluge povezane bilo kakve naknade, saznajte kolike su prije nego što se obvežete.

Jednostavnost korištenja

Još jedna stvar na koju biste trebali obratiti pažnju pri odabiru bota za trgovanje kriptovalutama jest koliko ga je lako postaviti. Želite nešto što možete brzo pokrenuti bez trošenja sati pokušavajući shvatiti kako ga koristiti.

bitcoin crypto currency on circuit board virtual

Ako znate što radite, poželjet ćete nešto poput Gekka ili Haasbota, oba programa  temelje se  na naredbenom retku i zahtijevaju malo znanja o Pythonu. Ali ako ste početnik u trgovanju kriptovalutama,može biti zbunjujuče.

Stoga se pobrinite da bot koji odaberete ima sučelje jednostavno za korištenje s obiljem dokumentacije i izvora podrške dostupnih na mreži ako zatrebate više informacija o tome kako ga koristiti.

Trošak

Trošak je jedan od najvažnijih čimbenika pri odabiru bota za trgovanje. Ako želite zarađivati ​​od trgovanja kriptovalutama, odaberite bota koji ne košta mnogo. Cijena botova kreće se od besplatnih do nekoliko stotina dolara mjesečno.

Cijene kriptovaluta imaju tendenciju varirati ovisno o vrijednosti valute na taj dan, a isto tako i cijene botova variraju ovisno o tome koji bot koristite za trgovanje kriptovalutama. To je zato što botovi igraju na različitim burzama, koje imaju različite cijene za istu kriptovalutu.

Najpopularnija kripto  mjenjačnica  je Poloniex, a njezina cijena za kriptovalutu obično je viša od ostalih mjenjačnica na tržištu. Međutim, postoje manje popularne burze na kojima možete kupiti ili prodati svoju kriptovalutu po nižoj cijeni. Na primjer, ako želite kupiti Bitcoin na Poloniexu i zatim ga prodati na drugoj burzi poput Bittrexa ili Binancea, možete zaraditi više novca ako ga kupite po nižoj cijeni.

Cijena koju plaćate za svog bota ovisi o njegovim karakteristikama i mogućnostima. Na primjer, pretpostavimo da želite da vaš bot automatski trguje bez vaše intervencije. U tom će slučaju biti skuplji od onog koji zahtijeva ručni unos svaki put kad pokrene algoritam.

Također razmislite je li bot kompatibilan s vašim telefonom ili računalom jer će to uvalike utjecati na to koliko vam je jednostavno koristiti softver dok trgujete kriptovalutama online.

Zašto biste trebali razmisliti o korištenju robota za automatsko trgovanje?

Robot za automatsko trgovanje najbolji je način zarade na tržištu kriptovaluta. Pomažu vam da automatski trgujete i ostvarite veću zaradu. Ne morate učiniti ništa;bot će sve odraditi za vas.

Danas su dostupni mnogi roboti za automatsko trgovanje, kao što su HaasBot, Etoro Trade Bot i Cryptotrader. Svi ovi botovi osmišljeni su kako bi vam pomogli da zaradite na kripto tržištu bez da sami morate trgovati kriptovalutama.

Zašto biste trebali razmisliti o korištenju robota za automatsko trgovanje?

Korištenje robota za automatsko trgovanje ima mnoge prednosti u odnosu na ručno trgovanje jer radi 24/7. Također vam daje više vremena da se usredotočite na druge stvari kao što je obiteljski život ili stvaranje novih poslovnih prilika izvan kripto trgovanja automatiziranjem specifičnih zadataka koji bi oduzeli previše vremena da se rade ručno (kao što je pronalaženje profitabilnih trgovina).

Često postavljena pitanja

Jesu li kripto roboti profitabilni?

Da, roboti za trgovanje kriptovalutama su profitabilni. Neki od njih su toliko isplativi da vam daju 100% povrat vaše investicije.

Jesu li kripto botovi ilegalni?

Kripto botovi nisu ilegalni, ali mogu biti zabranjeni u nekim zemljama.

Jesu li botovi dobri za trgovanje?

Botovi su dobri za trgovanje ako želite zaraditi novac trgovajuči sa kriptovalutama.

Pobjednici x

Počnite odmah trgovati