Započnite svoje kripto trgovanje s DEMO računom
business man trader investor analyst checking trad
business man trader investor analyst checking trad

Kriptomat Iskustva u Hrvatska

Kriptomat je novi pojam u hrvatskoj te je kao takav još nepoznat mnogim korisnicima. No, osmišljen je da bi bio najlakši način da se osigura trgovanje na kontinuirano rastućem tržišu kriptovaluta u hrvatskoj.

Svi korisnici franšize kriptomat hr će dobiti podršku i informacije kako bi uspješno kupovali i prodavali kriptovalute. Donosimo vam kriptomat iskustva od stvarnih korisnika kako bi vidjeli sve prednosti i mane ove franšize.

Što je Kriptomat?

Što je Kriptomat?

Kriptomat je online platforma koja služi za trgovanje digitalnih valuta. Posluje u čitavoj Europi, te omogućava sigurnu i jednostavnu kupnju i prodaju digitalnih valuta. Posjeduju najnoviju generaciju uređaja s kojima se mogu razmjenjivati kriptovalute.

Što su kriptovalute?

Kriptovaluta ili digitalna valuta je vrsta digitalnog novca. Digitalnim valutama se može trgovati i kupovati. No, zasada je sve to samo na ograničenom broju mjesta.

Djeluju na osnovu kriptografskih algoritama te imaju sve osobine pravog novca, osim što nisu regulirane autoritetom države – te ne postoje u fizičkom obliku.

bitcoin investment stockbroker risk analysis trend

Prve kriptovalute su se javile još u 90-im godinama, a prva je bitcoin. Osim bitcoina, danas su neke od važnijih još i litecoin, ethereum, dodgecoin te ripple.

Kriptovalute funkcioniraju kao neovisni i decentralizirano kontrolirani, te kriptografski šifrirani sustav plaćanja. Kriptomat ovdje djeluje kao posrednik, koji omogućava razmjenu kriptovaluta između kupaca i prodavača.

Kriptomat hrvatska

U vrijeme eksplozivnog rasta svi žele ulagati. No, problem je u tome što za kupnju nekih popularnijih kriptovaluta treba izdvojiti poveće svote.

Kako je prvo pravilo ulaganja da se ne ulaže više nego što ste spremni izgubiti, malo je onih koji mogu izdvojiti velike sume za takav rizik.

Tu nastupa kriptomat, koji omogućuje ulaganja s malim iznosima. Kriptomat hrvatska je na lokalnom jeziku uz lokalnu podršku.

Bitcoin kriptomat

Bitcoin je prva od digitalnih valuta, te je nastala 2009. godine. Stvorila ju je anonimna strana organizacija, koja se krije pod pseudonimom Satoshi Nakamoto.

Cjelokupno tržište kriptovaluta je eksplodiralo, što je povuklo i još nekoliko kriptovaluta te im dalo veću vrijednost.

Bitcoin kriptomat
Bitcoin kriptomat

Bitcoinom se može plaćati uz niske naknade, te ovom novcu nije potrebna nikakva centralizirana vlast – ni izdavač novca.

Kada je u pitanju Bitcoin, kriptomat omogućuje brzu kupovinu te prodaju. Uz mogućnost online trgovine te fizičke uređaje, otvaraju se dodatne mogućnosti za trgovanje Bitcoinom.

Ulaganje u kriptovalute sa 35€?

Kriptomat omogućava jedinstvenu priliku – a to je da se ulaže u kriptovalute sa već 35€. Platforme za trgovanje obično zahtjevaju minimalni iznos za početak, što može predstavljati poveće iznose.

Upravo to je najveća prednost kriptomata. Već sa malim iznosima možete krenuti investirati u vaše prve kriptovalute.  

Ovo omogućuje većem broju korisnika da se pridruži na platformu, te da krene u svijet investiranja. Tako mogu pomalo zarađivati i doći do većih suma za ulaganje.

Je li Bitcoin dobra investicija?

Bitcoin je sigurno dobra investicija, no kod investiranja je teško dati dobar savjet. Investiranje je samo po sebi rizik.

Nikada nema ‘sigurne investicije‘. Bitcoinu već duže vrijeme raste vrijednost, stoga se o njemu govori kao ‘sigurnoj investiciji’, no situacija se može bilo kada okrenuti.

Svaki trgovac, odnosno investitor treba biti svjestan rizika i biti spreman i na gubitak.

Ethereum kriptomat

Ethereum je druga kriptovaluta po vrijednosti, odmah iza bitcoina. Osnovao ju je programer Vitalik Buterin 2013. godine, uz pomoć još nekoliko kolega. Mreža je počela funkcionirati 2015. godine te joj od tada vrijednost raste.

Ethereum je u 2022 odlučio prekinuti rudarenje, te se od sada njime može samo trgovati. Kriptomat je jedna od odličnih platformi koja dozvoljava jednostavno trgovanje kriptovalutama.

Ethereum kriptomat
Ethereum kriptomat

Ostale kriptovalute za trgovanje

Postoji veliki broj kriptovaluta kojima se može trgovati uz Kriptomat. Kriptovalute su i dalje visokorizično ulaganje.

No, na tržištu je i dalje mnogo obećavajućih kripto projekata koji bi mogli donijeti veliki profit. Osim Bitcoina i Ethereuma, ovdje je čitav niz jeftinijih i lako dostupnih kriptovaluta.

Ripple kriptomat

Ripple je treća najveća kriptovaluta, odmah iza Bitcoina i Ethereuma. Ripple kriptomat ili kriptomat XRP – potražite ih u ponudi te ih ulovite dok se mogu nabaviti po nižim cijenama.

XRP, odnosno Ripple se smatra suparnikom Bitcoina, jer ne ovisi o jednoj tvrtci koja uređuje te osigurava njegovu bazu transakcijskih podataka. Ovdje nema čekanja na potvrde blokova.

Postoji velika razlika između sjedanja sredstava na račun – kada usporedimo Bitcoin i Ripple. Za Bitcoin je prosjek 168 minuta, dok je za XRP samo 3.7 sekundi.

Dogecoin kriptomat

Dogecoin je zapravo nastao kao alternativa Litecoinu (koji je pak alternativa Bitcoinu). U početku je nastao kao ‘meme’ novčić, jer njihov logotip sadrži i poznati ‘Doge meme’ uz sliku popularne pasmine Shiba Inu.

Tako da se ovaj novčić još naziva i Shiba Inu, pa nije čudo da ga korisnici potražuju pod ‘Shiba Inu kriptomat‘.

Ono što je najviše uzdiglo ovu kriptovalutu je bio hype na društvenim mrežama – te pristupačnost velikom broju ljudi zbog niže vrijednosti.

Dogecoin je i dalje u razvoju i usponu. Šaljivi princip ove kriptovalute je upravo ono što je čini toliko zanimljivom.

Dogecoin Litecoin Etheteum, Bitcoin
Dogecoin Litecoin, Etheteum, Bitcoin

Cardano kriptomat

Projekt Cardano je stvorio kriptovalutu pod nazivom ADA. Oni su u današnje vrijeme omiljeni u kripto zajednici a zauzimaju inovativan i akademski pristup recenziji u razvoju svoje blockchain tehnologije.

Cardano je u principu osmišljen kao nova generacija blockchaina. Tu bi se trebalo po prvi put riješiti problem skaliranja, tipično povezanih uz prvu i drugu generaciju kriptovaluta, što su Bitcoin te Ethereum.

ADA bi trebala biti stalni izvor inovacija. Njihov je cilj pružiti decentraliziranu, nisku naknadu uz visoko TPS mrežno rješenje sa PoS (Proof of stake).

Kriptomat aplikacija

Kriptomat aplikacija je dostupna preko Google Trg. Play a i u Apple Storeu. Veliki broj aplikacija za trgovanje kriptovalutama se mora skidati iz drugih neopouzdanih izvora.

Dostupnost aplikacije na ovim platformama znatno olakšava kupnju, prodaju te praćenje vrijednosti valuta.

Kriptomat aplikacija ima dosta jednostavno sučelje. U aplikaciji se dosta lako snalaziti te je dobro prilagođena korisniku. Proces registracije je dosta jednostavan.

Registracija na platformi

Registracija se može napraviti i online i na jednom od fizičkih uređaja koji se zasada nalaze samo na dvije lokacije;

–          Trg Josipa Jurja Strossmayera 8, 10000 Zagreb

–          Avenija Dubrovnik 16, 10020 Zagreb

Online se možete registrirati tako da uđete na službenu stranicu te potražite gumb ‘Registriraj se‘. Nakon toga, otvorit će se stranica gdje možete upisati svoje podatke.

Kada se unesu svi podaci, tražit će se potvrda e-pošte. Dobit ćete mail s poveznicom na koju morate kliknuti kako bi potvrdili svoju adresu e-pošte.

Kada kliknete na to, otvoriti će se okvir za prijavu. Tamo možete unijeti svoju e-mail i lozinku koju ste postaviti.

Registracija na platformi

Dodatna sigurnost

Nakon što ste sve provjerili, možete u istom prozoru nastaviti unositi dodatne podatke. Telefonski broj se unosi zbog dodatne sigurnosti.

Svaki put kada se pokušate prijaviti, te svaki put kada izvršite transakciju ćete dobiti tekstualnu poruku.

Kada unesete brojj mobitela, dobit ćete potvrdni kod u poruci. Unesite taj kod kako bi potvrdili telefonski broj.

Potvrda identiteta

Za potvrdu identiteta, bit će potrebno;

–          Osobna iskaznica ili drugi dokument

–          Web kamera ili kamera na mobilnom telefonu

Svi podaci moraju biti napisani točno kako su i na osobnoj iskaznici ili putovnici.

Potrebno je napisati i adresu koja se stvarno nalazi na dokumentu, a ne onu na kojoj se povremeno nalazite.

Kamera će vam biti potrebna kako bi napravili fotografiju lica pored svoje osobne iskaznice. Na ovaj način se u današnje vrijeme štite brojne stranice, odnosno platforme namijenjene za razmjenu roba i usluga.

Potvrda identiteta

Naknade

Kriptomat fees se naplaćuju ovisno o svotama o kojima se radi te vrsti računa na koji se iznos zatim prenosi.

–          Za SEPA bankovne račune je naknada za transakciju 1 euro.

–          Također, sve naknade se zaokružuju na decimale. Primjerice, naknada od 1,123 će biti zaokružena na 1,13.

–          Naknade za kupnju i prodaju u Eurima iznose 0.45% a minimalna naknada je 1.45 eura.

–          Za kreditne kartice je 2.45% za kupovinu, a 1.99% za prodaju. Pogledajte više detalja o naknama putem sljedećeg linka.

Imajte na umu da bankovni partneri također mogu zaračunati naknadu. Ovisno o bankovnom partneru, možda će vam biti i naplaćene neke dodatne naknade. Vaša banka može imati neka druga potraživanja od ove transakcije.

Naknade

Minimalni/Maksimalni depozit i isplata

Minimalni iznos koji se može uplatiti i podići ovisi o trenutačnom stanju na tržištu. Limit je obično između 15-25 eura. No, imajte na umu da se ovo može lako promijeniti.

Iznos koji se može podići ili uplatiti će se uvijek prikazati prije nego potvrdite transakciju.

Minimalni iznos za trgovanje je također ovisan o uvjetima tržišta. Vrijednost će se uvijek prikazati prije nego se potvrdi kupnja/prodaja.

Najmanji iznos koji se može uplatiti na Kriptomat preko SEPA bankovnih računa je 35 eura. Ove naknade nisu predmet poreza.

Limiti

Postoje i dnevni te mjesečni limiti za trgovanje:

–          Kroz SEPA bankovne račune za depozit i podizanje novca je limit između 15.000€ do 1.500.000€ tjedno, te 15.000€ do 10.000.000€ mjesečno.

–          Za kreditne kartice je od 500€ do 30.000€ tjedno te 5.000€ do 300.000€ mjesečno.

–          Kada je u pitanju crypto depozit i povlačenje sredstava, onda se kreće od 15.000€ tjedno te nema limita. Mjesečno je od 15.000€ te također nema limit.

–          Alternativni načini plaćanja kao Skrill, Neteller i slično su od 500€ do 1.000€ tjedno te 5.000€ pa to 100.000€ mjesečno.

Dodatne informacije se mogu pronaći na njihovoj službenoj stranici, klikom na već spomenuti link na stranicu s detaljima o naknama.

Limiti u Kripto

Korisnička podrška

Kriptomat ne nudi telefonsku korisničku podršku. No, njihova korisnička služba je uvijek dostupna na stranici.

Kada god imate problem, možete otvoriti chat u desnom donjem kutu stranice. Kada otvorite chat, odmah stupate u kontakt s agentima korisničke podrške.

U slučaju da trebate pomoć izvan radnog vremena, javit će vam se najkasnije u roku od jednog radnog dana.

Korisnička podrška je dostupna i navečer te tijekom vikenda, no u ograničenom vremenskom periodu.

Kriptomat iskustva

Kriptomat iskustva korisnika su dosta pozitivna. Prije svega, ova platforma ima odličnu ponudu. To je ono što najviše privlači korisnike.

Što se tiče naknada, nisu pretjerane te su na razini ostalih platformi za trgovanje kriptovalutama. Ono što korisnike može iznenaditi su dodatne naknade koje bi banka mogla naplatiti.

Dobro je provjeriti kod svog bankara da li postoje neka dodatna potraživanja vaše banke tijekom takvih transakcija.

Registracija je poprilično jednostavna. Kriptomat zahtjeva potvrdu identiteta, no to je postalo praksa na većini stranica za trgovanje ili razmjenu usluga.

Kriptomat iskustva

Zaključak

Kriptomat je generalno gledajući, dosta dobra platforma za trgovanje. Odabir platforme ovisi o vašem načinu trgovanja te onome što očekujete od platforme.

Ova platforma je dobra za početnike jer ima minimalni depozit od samo 35€. Uz sve ove informacije bit će lakše odlučiti je li ova platforma za trgovanje kriptovalutama za vas.

Pobjednici x

Počnite odmah trgovati